fredag 16 augusti 2013

Blåbärspaj

Smulpaj måste väl vara en av världens godaste ändå!!
Blev grymt sugen på blåbärspaj idag när jag satt på jobbet och funderade över kvällens mat...
... det första jag gjorde när jag kom hem var att slänga ihop en!


Pajform: Bruka

Recept

Smuldeg:
100 g smör
2 dl mjöl
1 dl havergryn
  3/4 dl socker
Fyllning:
4 dl blåbär
ev lite socker
potatismjöl
Sätt ugnen på 220 grader.
Dela smöret i mindre bitar, häll över resten av ingredienserna och knåda ihop smuldegen med handen i en bunke. 
Smörj formen/formarna med lite smör och fördela blåbären, strö över lite potatismjöl så det kan suga upp vätskan från blåbären. 
Strö smuldegen över blåbären och grädda i 15-20 minuter i ugnen.

Servera vaniljsås eller vaniljglass till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar