lördag 1 februari 2014

Potatisrulle med härliga örter

Såg på "Halvåtta Hos Mig" för ett bra tag sedan, då var det en som bjöd på en fin potatisrulle till sin varmrätt. Den innehöll både färsk timjan och rosmarin och såg så himla god ut så jag tänkte att den där bara måste jag testa!

Varsågoda här kommer den!

Recept

6 pers

1 rulle färdig smördeg
600 g skalad potatis (fast sort)
2 vitlöksklyftor
färsk timjan
färsk rosmarin
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
1 ask färskost med vitlök och örter
1 ägg

Sätt ugnen på 225 grader.
Riv potatisen grovt. Torka av potatisen eller lägg den i en kökshandduk och pressa försiktigt ut merparten av vätskan.  Stek potatisen i smör några minuter, salta och peppra och pressa över vitlöken. Potatisen får gärna få lite krispig yta här och där.
Tillsätt ½ kruka timjan och ca 1/3 kruka rosmarin, grovhackat, vänd runt ett par gånger till. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs. 

  Rulla ut smördeg på bakplåtspapper.
  Fördela potatisen i mitten av smördegen och klicka på färskosten.
Vik över degen och rulla försiktigt runt den så skarven hamnar i botten. 
Pensla med lätt uppvispad ägg och grädda 20 minuter i mitten av ugnen.

Ta ut rullen ur ugnen och låt den vila och sätta sig några minuter innan du skär den i fina tjocka bitar, ca 2-3 cm breda.


Den här goda potatisrullen passar till alla möjliga rätter men vi åt en god köttgryta till - Festlig köttgryta - riktigt gott var det!!


Där har ni middagen klar för Mello-premiären!
Ni ska väl titta!?
=D

2 kommentarer:

  1. Tack för fina rätter och vackra bilder! Jag skulle göra din potatisrullen i dag, men det blev en rotsaksrulle. Hade bara fyra småpotatisar hemma så utökade med morötter och palsternacka Blev super! annette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Annette!

      De säger ju att det är då man tvingas alternera ingredienserna som de bästa recept uppstår! Låter jättegott, brukar ofta blanda ner olika rotfrukter när jag gör gratäng, blir fylligare smak.

      Tack för tipset, ska jsg testa nästa gång! :)

      Radera