lördag 8 februari 2014

Lax Teriyaki

Teriyaki är väl en underbar sås! Passar lika bra till kött, kyckling som fisk!
Här i veckan provade vi det här goda laxreceptet, kommer jag göra fler gånger!

Recept

4-5 pers

4 styckfrysta laxfilébitar (el färsk)
½ flaska teriyakisås
1 zuccini
2-3 morötter
1 röd chilifrukt
en bit ingefära, mängd efter smak
1 kruka thaibasilika
sesamfrön

Värm ugnen till 180 grader.
Tina laxen och lägg den i en vid ugnsform, häll lite rapsolja/olivolja i botten. Häll teriyakisåsen över fisken och strö sesamfrön över.

Skala och skiva morötterna (skiva tunnare än de på bilden om du inte vill ha för mycket tuggmotstånd kvar i dem) och finhacka ingefäran. Dela chilin längst med och skrapa ur kärnorna, skiva tunna skivor. Skär zuccinin i centimetertjocka bitar. Grovhacka basilikan.
Lägg allt runt laxen i formen, skvätt ev över lite mer teriyakisås på grönsakerna.

Tillaga i ugnen ca 20-30 min, tills laxen är genomstekt, ös såsen över allt ett par gånger. Ev kan man späda på med lite vatten om det ser torrt ut. (Teriyakisås är väldigt salt så man ska vara lite försiktig med att tillsätta för mycket).

Servera rätten med t ex ris, gärna med lite finhackad persilja i, väldigt gott och fräscht!

Riktigt mumsigt!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar