tisdag 6 november 2012

Tabbouleh med limekyckling

Har ni ätit tabbouleh (får kolla hur det stavas ^^) någon gång?

Om inte tycker jag det är hög tid att ni provar. Riktigt fräscht och god rätt att använda bulgur till.

Tabbouleh är från början en arabisk rätt som hittat sin väg hit till vårt kalla land, vilken tur för oss! =)


Tabboulesallad
4 pers

2 dl bulgur
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten
1 msk koncenterad kycklingfond
1 röd paprika
1 röd lök
2-3 tomater
1 knippe persilja
1 msk hackad färsk mynta
 3 msk tomatjuice
1 limefrukt
salt

Koka upp vattnet till bulguren. Tillsätt olivolja, pressad vitlök och fond. Lägg i bulgur och sjud det enligt anvisningen på förpackningen, ca 10-15 min.

Hacka paprika, lök, tomat, persilja och mynta (det kan vara svårt att få tag i färsk mynta så jag brukar använda torkad, man får smaka av hur mycket man vill ha i). 


Rör ut 1 msk tomatpuré i 2 msk vatten så du får en tjock juice. Pressa en lime efter att du rivit skalet (ska användas till kycklingen).

När bulguren är klar, blanda ner allt i en stor skål och smaka av med limejuice och salt. Ev lite mer olivolja.


Limekyckling

600-1000 g kycklingfilé
2-3 msk mjöl
2 lime
salt & svartpeppar

Tvätta limen och riv skalet av dem. Blanda detta i en påse tillsammans med mjölet.

Putsa kycklingen och skär i 2-3 bitar/filé. Lägg ner kycklingen i påsen och skaka runt tills mjölblandningen fördelat sig på kycklingen.

Stek i panna, salta och peppra.

Fräscht & Gott!

Nu fortsätter jag kvällen med lite träning.

Ha en bra kväll!
~~~~~~~~~~~~~~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar