onsdag 14 november 2012

Asiatisk supersmal kycklingsoppa

Heeej på er!!

Undrar ni vart jag tagit vägen? Varit lite stilla här sedan i söndags... fattar inte hur fort dagarna går, hinner ju inte med någonting!! ...Eller jo, jag har hunnit med en hel del, som att fira far, måla färdigt matsalsstolarna, träna, hjälpa till med läxor, JOBBA, m.m...

Ikväll åt vi en god soppa som dessutom ska vara en hälsosam sådan med lågt GI. Hittade den på tasteline.com sedan tidigare.

Gillar att den är klar, ingen grädde i denna soppa inte!
Fräsch och het - vem vill inte vara det?! ;))


Recept
4 pers


8 dl 
1,5 st 
300 gram 
1 msk 
1 st 
4 st 
5 cm 
2 stjälk(ar) 
4 st 
1 st 
150 gram 
1 ask 
8 st 
0,5 dl 
 1. Skär löken i klyftor. Skär vitlöken i tunna skivor. Skär kycklingen i bitar. Fräs detta i oljan utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljong, salt, ingefära och limeblad (använder torkad på påse). Skär bort den grova biten från citrongräset och finhacka resten (jag använder den på glasburk).

2. Kärna ur chilin och skär den i tunna skivor. Tillsätt citrongräs och chili i soppan. Låt koka 15 minuter.

3. Skär champinjonerna i skivor och dela tomaterna i två delar. Skär sockerärterna i två delar, lite snett så blir det snyggare. Finhacka koriandern. Tillsätt champinjoner, sockerärter och tomater och låt koka på svag värme någon minut. Strö koriander över soppan vid servering.

Till det åt vi baguette gjort på surdegsbröd - och nej, har inte satt surdegen själv, haha (tänker på senaste avsnittet av Solsidan..).
~~~~~~~~~~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar