onsdag 14 november 2012

Non-Stop Chocolate Cookies

Igår ville Anton att vi skulle baka hans favoritkakor (han har tjata lääänge om dessa nu och igår kväll passade det bra... innan målningen).

Dessa kakor hittade jag ur en Ica Buffétidning år 1998 och de har följt vår familj på många kalas sedan dess. Barnen älskar dem... och vi vuxna med! =))

Tårtfat från Mateus

Recept
24 st

125 g margarin
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 liten påse Non Stop
 
Sätt ugnen på 175°C.

Blanda margarin, socker, ägg och vaniljsocker i en skål med elvisp eller i en matberedare så det blir en krämig smet.

Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda detta ordentligt till en seg massa.

Klicka ut 2 msk smet till varje kaka på 2 plåtar med bakduk/bakpapper på. Lägg ca 12 kakor per plåt (för 24 st).

Låt varje kaka få ett par centimeters mellanrum så att de kan flyta ut lite. Placera ca 5 Non Stop-knappar på varje kaka.

Grädda kakorna i ca 15 minuter. Låt svalna på ugnsgaller.
Yuummiii!!!
~~~~~~~~~~ 

2 kommentarer:

  1. Hej tänkte baka dom i helgen, hur många grader ska ugnen va på o kan man ha båda plåtarna i samtidigt? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Ugnen sätter du på 175 grader.

      Jag har aldrig provat att sätta in båda plåtarna samtidigt, borde nog gå om du använder varmluftsugn men då bör du nog minska värmen med ca 10-15 grader. Du får testa! Annars kan jag säga att man har att göra med att klicka ut och sätta på non-toppen för plåt nr 2 när plåt nr 1 är i ugnen. =)

      Lycka till!

      Radera