lördag 15 december 2012

Fläskfilé i grönpeppar och klyftpotatis

Vilket snöoväder vi har va, jösses!! =D

Idag har jag och Magnus varit ute till skogen och tagit oss årets julgran (ja, lagligt!). Var beredd på att pulsa runt ett bra tag, brukar bli så när vi ska välja gran, haha, men på 10 minuter hade vi hittat en fining!

Resten av dagen har vi skrotat runt inom husets skyddande väggar, pysslar med lite matlagning, blir bla pilgrimsmusslor, mmmm!!

Idag tänkte jag ge er ett recept på en störtgod fläskfilégryta. Oftast har vi ris till denna men sista valde vi faktiskt klyftpotatis och det var jättegott det med! Var bekväm och köpte fryst, tillsatte bara lite olivolja, salt, peppar och färsk timjan - så gott!

Gillar verkligen grönpeppar men den MÅSTE vara krossad, gillar inte att tugga på hela korn, hua!!

Recept
4 pers

500 g fläskfilé
4 schalottenlök
4 tsk dijonsenap
3 tsk svartvinbärsgelé
20-30 krossade grönpepparkorn
1-2 msk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
5 dl grädde
 salt

Strimla filén och skär löken i mindre bitar. Bryn köttet, salta och tillsätt löken på slutet och låt bryna med en liten stund.

Tillsätt resten och låt småputtra i ca 20-25 min. Smaka av om det behövs mer salt och grönpeppar eller något annat med för den delen... :-)

Servera med grönsaker, klyftpotatis eller ris.

Lite färsk timjan piffar verkligen upp klyftpotatisen, prova!


Och snart är det JUL! <3 <3 <3
~~~~~~~~~~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar