tisdag 4 december 2012

Saffransbiscotti

Det bakas hejvilt i stugorna runtomkring just nu
så jag tänkte tipsa om ett lättbakat recept på saffransskorpor...


Recept
ca 35 st

100 g smör
1 g saffran (2 kuvert)
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl grovhackad sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen.


Blanda de torra ingredienserna och grovhackad mandel.
Tillsätt i smör och äggsmeten, arbeta ihop till en deg.
Forma degen i tre längder och lägg på en pappersklädd plåt.
Grädda i mitten i 25 min.

Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor på snedden och lägg tillbaka dem på plåten.

Torka skorporna i ugnen i ca 15-30 min, jag brukar ha dem inne minst 30 min, de ska vara helt torra.

Enkla att baka och smakar rent gudomligt gott!

~~~~~~~~~~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar