lördag 29 december 2012

God förrätt - Mozzarellacocktail

Igår hade vi vänner på liten mysig middag. Förrätten är inspirerad från en annan vän - en cocktail på små mozzarellabollar, lufttorkad skinka, apelsin och lite annat smarrigt!

Sött och salt i en härlig blandning!

Var så goda!

 Jag tänker inte skriva några mått på ingredienserna, 
den här slänger man ihop helt efter tycke och smak...

Recept

Lufttorkad skinka, t ex parma, prosciutto eller serranoskinka
Små mozzarellabollar
Apelsin
Melon
Soltorkade tomater i olja
Rucola
Några kvistar färsk rosmarin
Salt & Peppar
Olivolja

Sesamsticks

Rulla ihop skinkskivorna och dela dem ev på mitten.

Skala apelsinen och skär klyftorna i mindre bitar, skär även melonen i mindre bitar.
Repa några blad rosmarin och grovhacka.
Strimla de soltorkade tomaterna. Blanda ihop allt detta tillsammans med mozzarellabollarna och rucola, salta och peppra lite. 
Skvätt lite olivolja över men inte för mycket då det blir för blött. 

Fördela blandningen tillsammans med skinkrullarna i höga cocktailglas eller liknande. 
Garnera med sesamsticks.


Återkommer med recept på det varmrätten och efterrätten under dagen... =)

Kramelikram!
~~~~~~~~

4 kommentarer:

  1. Stort Tack för en underbar middag!!! Lilla E är nu mycket nöjd att hon är med på datorn. <3
    Kram och ha fortsatt bra lördag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var bra att lilla E blev nöjd! =)
      Tack själva för det fina sällskapet! <3

      Kram!

      Radera
  2. Hihi...tänk att mästerkocken själv (not) kan vara med och inspirera :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om söta Indra kunde inse vad mycket gott hon faktiskt bjudit oss på så skulle hon förstå! =))

      Kram på dig!

      Radera