måndag 27 augusti 2012

Halloncheesecake from heaven

Nä vad säger ni, är ni sugna på ett superduperrecept på något riktigt gott?!

Okej, kommer här!


Det här receptet har jag stött på lite överallt men OM någon av er skulle ha missat det så delar jag med mig av det nu. =)

Recept

Botten:
15 digistivekex
100 g smält smör

Sätt ugnen på 180 grader.
Kör kexen och det smälta smöret i en matberedare till en slät massa. Tryck ut i t ex en springform och grädda 10 min.

Fyllning 1:
400 g philadelphiaost
200 g hallon
2 ägg
1 1/4 dl socker

Blanda i matberedaren till en jämn smet och häll i formen över kexblandningen. Grädda i nedersta delen av ugnen i 30 min.

Fyllning 2:
2 dl creme fraiche
3 msk socker
1 msk vaniljsocker

Blanda ihop och bred över kakan, grädda sedan ytterligare 5 min.

Dekorera med färska hallon, citronmeliss och pudra över lite florsocker.

ÄT & NJUT!


6 kommentarer:

  1. Vilken fin cheesecake! Kul med många lager :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marja! =)

      Gillar också att den är i flera lager, blir lite extra!

      Radera
  2. vacker ska göra den när jag får gäster :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Dina gäster kommer nog gilla den! =)

      Radera
  3. Den ser jättegod ut, undrar hur lång tid det tar att baka den allt som allt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är riktigt god! =)
      Räkna med ca 1,5h totalt sett + minst 4 h i kylskåpet innan den hunnit blivit genomkall och stelnat.

      Lycka till!

      Radera