torsdag 14 mars 2013

Räksås DeLuxe!

Kört ett roligt tabata-cirkelpass på 13 stationer ikväll så jag är lagom trött här och skulle egentligen behöva krypa ner i sängen nu, ska dessutom upp tidigt i morgon, åker hemifrån vid 7... det är tidigt för mig!

Vill ändå lägga upp det här receptet till er för det blev så himla gott och det kan passa fint till fredagsmyset!

Improviserade ihop ett recept på en räkröra att servera till pasta, både fräsch och spicy!

De nya fina Mateusskålarna jag fick av mina gäster i lördags fick stå 
till tjänst igen. De här kommer användas MYCKET, urläckra att äta ur!

Recept
4 pers

Gnocchi, eller annan pasta

1 kg räkor (vikt med skal)
4 nävar babyspenat, färsk
½-1 purjolök
200 g sparris, fryst/färsk
150 g mango, fryst
20 st körsbärstomater
4 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, spansk peppar
½ dl finhackad dill
½ dl finhackad persilja
salt & svartpeppar

Skala räkorna och koka pastan enligt anvisning på paketet. Tänk på att inte börja för tidigt med pastan, den ska precis vara nykokt när räksåsen är klar.

Tina mangobitarna genom att lägga upp på ett fat i rumstemperatur.

Finstrimla purjolök och chili, ta bort skiljeväggen och frön om du vill ha en mildare smak. Men den spanska pepparn är inte så stark. Fräs detta en stund i en stekpanna med lite olja/smör.



Dela sparrisen på tvären en gång så blir den enklare att blanda ner i såsen sedan. Koka sparrisen enligt anvisning och tillsätt detta sedan i lök/chilifräset.

Blanda nu ner creme fraiche, mango och pressa i vitlöksklyftorna. Låt småputtra och fortsätt med att blanda ner dill och persilja. När allt är genomvarmt rör ner räkorna så de blir lite varma, de ska inte koka för då blir de sega.

Dela tomaterna i halvor och blanda i dessa också. Smaka av med salt och peppar.

Vid servering:
Lägg en näve babyspenat i 4 tallrikar. Lägg sedan på önskad mängd gnocchi och därefter räksåsen.
Dekorera gärna med några hela sparrisar som du lagt åt sidan och kanske lite färsk persilja eller dill. 

 Tadaaa - ät och njut!!
~~~~~~~~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar