tisdag 11 september 2012

Omelett med mozzarella

Idag är kålpudding det mest sökta receptet här i bloggen... godaste höstmaten ju!

Någonting annat som är himla gott är att göra en matig omelett. Det bästa är att man kan slänga i lite vad som, potatis, paprika, svamp, lök, tomat, m.m... häromdagen valde jag att göra på ingredienser som jag egentligen inhandlat för att göra en annan rätt... rökt skinka, zucchini och massor med MOZZARELLA! ;-P


Recept
4 personer

6 ägg
1 dl mjölk (jag valde grädde för lite krämigare konsistens)
2 msk frysta provencalska örter
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Vispa ihop till en smet.

300 g rökt skinka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ zucchini
2 tomater
1 stor bit mozzarella (den som är mer avlång)
Nymalen svartpeppar

Skär skinkan i mindre bitar, skiva löken, låt fräsa i lite olja/smör tills det mjuknar och får lite färg. Häll äggsmeten över detta direkt i stekpannan.
Lägg på skivad zucchini, tomater och mozzarella i fint mönster. (lägg gärna zucchiniskivorna på en tallrik med hushållspapper, strö lite salt på dem för att driva ut vätska, ca 5 -10 min, torka sedan av). Mal över lite svartpeppar.


 Tillaga på låg värme, gärna med ett lock över. Lyft lite grann på omeletten ibland för att släppa ner vätskan som ligger ovanpå. När äggsmeten stannat skär ut tårtbitar och servera på tallrik ihop med grönsallad eller vitkålsallad.


I morgon ska jag nog baka lite tror jag minsann... dags att börja fylla upp frysen med gofika!

Kram på er!



2 kommentarer:

  1. Den här är klart den godaste omeletten jag nånsin ätit!
    // Magnus

    SvaraRadera