söndag 6 maj 2012

Cykelfest och Limemarinerade jordgubbar med mascarpone

Oj oj vilken fest! Igår var vi iväg på den årliga cykelfesten i stan och det var lika roligt som förra gången vi var med!

Konceptet går ut på att man cyklar runt till olika hem i stan och äter förrätt, varmrätt och efterrätt. En rätt per hus alltså. Värdparet för varje hus bjuder på fördrink, den rätt de blivit tilldelade och dryck därtill och alla som är med på festen är värdpar.Det hela avslutas sen med en gemensam fest i en lokal (som är hemlig tills efterrätten är uppäten). Dagen innan får man ett brev där det står vart man ska cykla för förrätten (om man inte ska bjuda på det själv). Först när förrätten är uppäten får värdparet öppna ett annat brev där det står vart alla ska cykla för nästa rätt osv.. för varje rätt så delas sällskapen upp till nya ställen.

Det roliga med det hela är att man få åka hem till helt okända människor, träffa helt okända människor på varje ställe och bjuda helt okända människor på mat. Ett perfekt tillfälle att skapa nya bekantskaper! Nu är det här en liten stad så de flesta kanske känner igen varandra ändå men man kanske inte har pratat förut osv.

Jag och Magnus fick i uppdrag att bjuda på efterrätt i år och valet föll på en riktig storfavorit - Limemarinerade jordgubbar med mascarpone - SÅ himla god!!!

Receptet kommer ifrån en ICA buffé-tidning från 2008 men som vanligt lägger jag till och 
drar ifrån lite så som jag tycker det passar bäst! =D


Recept

ca 6 personer

1 liter jordgubbar
3 lime
½ dl socker
500 g mascarpone
3/4 dl florsocker
½ dl vatten
6 biscotti

Citronmeliss 

Skiva jordgubbarna, helst färska men går med frysta också. Riv skalet på limen, blanda med strösockret och vänd ner i jordgubbarna.

Vispa mascarponen med florsocker och vatten. Fördela detta i 6 dessertglas och toppa med jordgubbarna, krossa en biscotti över varje glas och dekorera med citronmelissblad.

Till det serverade vi ett sött mousserande vin, passade väldigt bra till då ett sött vitt dessertvin blivit för sött.

Prova nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar