tisdag 16 oktober 2012

Inga-Britts goda äppelpaj

Det blir många pajrecept nu men det är ju ändå höst och då ska man sitta inne och mysa med en god äppelpaj eller hur?! =)

Det här är en storfavorit hos oss och enligt ett recept som min kära svärmor brukar göra, äpplena byts enkelt ut till vad helst annat man kan tänkas vilja ha, blåbär, rabarber, hallon, you name it!

Söndagsmys i soffan framför Solsidan. 
Nya Marimekkoskålarna/lyktorna från Iitala bidrar med mysfaktor Grande!

Recept
6 pers

Deg:
125 g smör
2,5 dl mjöl
1,5 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
2 st syrliga äpplen, gärna av svensk sort
kanel
ev lite sirap

Sätt ugnen på 200 grader

Smält smöret och rör ner resten av ingredienserna till degen med en stor gaffel (trä/plast).

Skala och skiva äpplena. Lägg i en smord pajform och strö över lite kanel och ringla eventuellt över lite sirap också, gjorde jag sist, smakade mumma! =)

Grädda i ugnen tills pajen blir gyllenbrun och får en halvhård skorpa.

Servera genast med t ex vaniljsås, mmmmm!

Prova nu!
=)

~~~~~~~~~~~~~~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar