måndag 22 oktober 2012

Pasta med heta kräftor

Ikväll fick det bli ett pass på crosstrainern här hemma, så glad att vi har en står här, man ska göra det enkelt för sig att träna eller hur! På det lite mage/ryggövningar, klart!

Kvällens middag är ett recept som går snabbt att slänga ihop men som ändå både ser och smakar lite lyxigt...


Recept
4 pers

300 g Fettuccine

Sås:
1-2 schalottenlök, finhackad
1 msk olivolja
  1 vitlöksklyfta, finhackad
½-1 tsk sambal oelek
170 g kräftstjärtar i lake
1 krm rosmarin, torkad
½ tsk timjan, torkad
  1 burk cocktailtomater
2 ½ dl Kelda matlagningsgrädde 
Maizena
Salt

Garnering:
1–2 msk persilja, grovt hackad
 
Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Gör såsen under tiden pastan kokar.

Fräs scharlottenlöken i olivolja tills den får en gyllengul färg. Tillsätt vitlök och sambal oelek, rör om och tillsätt, timjan och rosmarin. Fräs i någon minut och häll i tomaterna, koka upp och häll i grädden. Red av med lite maizena, låt allt sjuda ett par minuter.
Smaka av med salt och mer sambal oelek om mer hetta önskas. 


Tillsätt de avrunna kräftstjärtarna låt småsjuda lite till så att stjärtarna blir lite varma. 
OBS! de ska inte koka, då blir de sega.

Häll upp pastan i en djup tallrik, toppa med kräftsåsen och strö över lite pesilja.
Servera rucola och skivad avokado till, ringla lite olivolja och crema di balsamico över, kvarna över lite salt och svartpeppar.  

Enkelt men gott så gott!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

3 kommentarer:

  1. Hej vännen!

    Var hittar du cocktailtomter på burk? Har funnits i varenda affär förut, men nu verkar de vara bortplockade hos de flesta?! Mycket godare än vanliga krossade :-)

    Kram Lina

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Dessa köpte jag på Hemköp men annars brukar jag köpa dem på Ica.

    Hoppas du kommer över några burkar, du får bunkra några när du hittar dem...! ;)

    Ha en bra dag, kram!

    SvaraRadera