torsdag 18 oktober 2012

Chokladgratinerad frukt med glass

God kväll på er!

Här kommer jag med ett snabbt och gott efterrättstips!


Recept

Färska jordgubbar
Fryst mango (smakar oftast bättre än de färska)
Kiwi

Vit choklad (massor)

Tina mango, skiva jordgubbarna, skala och skiva kiwi.

Grovriv den vita chokladen.

Lägg upp fruktbitarna i en ugnssäker form, strö över chokladen.

Grädda i ugnen i ca 10 minuter på 185 grader. 
Allt ska bli genomvarmt och chokladen ska smälta men inte bli bränd, uäck!

Servera direkt med en riktigt god vaniljglass, slurp!!

Så enkelt och så gott!!

Kram på er och tänk, i morgon är det Happy Friday igen!


2 kommentarer:

  1. Gino kallas den, frukt/bär som gratineras med vit choklad :-) En italiensk efterrätt! :-)

    SvaraRadera
  2. Tack, vad lustigt, vi satt på jobbet i morse och diskutera just detta... vad det egentligen hette. Vi kom inte på det så tack för upplysningen! =)

    Ha en bra fredag!

    SvaraRadera