söndag 3 juni 2012

Grillad kyckling med goda tillbehör

Hej på er! Hoppas ni har haft en skön helg. Min helg har varit fylld av roligheter, tjejkväll, 40-års fest och en massa annat smått och gott. I kväll var jag och Magnus sugna på att laga lite god mat och bara njuta i TV-soffan så det blev grillad kyckling med diverse olika smarriga tillbehör...



Vi kom på lite sent på kvällen, efter en skön promenad runt sjön, att det vore gott med lite grillat så för enkelhetens skull köpte vi färsk kyckling. Bara att lägga i marinad direkt, enkelt och smidigt!

Väl där inne i mataffären hittade vi det enda goda efter det andra, kapris, marinerad kronhjärta, halloumiost... grilla paprika är ju också gott kom vi på så ner med några paprikor i korgen också. Och SVENSKA jordgubbar hade kommit så de fick också följa med hem, så gott!



Här kommer recept på världens enklaste och godaste sås till grillat!

Fetaostsås

2,5 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
100 g fetaost i hel bit
1 msk olivolja
peppar och lite rosmarin eller timjan, gärna färsk

Mosa fetaosten, pressa vitlöksklyftan och blanda ner alla ingredienser i en bunke. Smaka av med peppar och rosmarin/timjan.


Halloumiost är ju så himla gott, ibland skulle jag kunna byta ut köttet helt och hållet mot den här underbara grekiska osten i stället. Gillar det där gnisslande ljudet som blir när man tuggar på den också... fast vet att det är många som tycker precis tvärt emot! =D


Grillad kyckling och paprikahalvor. Paprikan får sådan god söt smak när man grillar den....


Och det godaste av allt -  chévresnittar!

1 baguette
150 g chévreost
50 g pinjenötter
4 tsk honung
1 msk olivolja
4 tsk balsamvinäger

Sätt ugnen på 225 grader. Skär baguetten, lite på diagonalen, i 1-2 cm tjocka skivor.
Skiva osten och lägg en skiva på varje brödbit. Toppa med pinjenötter.
 Gratinera i ugnen i ca 10 minuter, tills osten smält lite och pinjenötterna fått färg. Ringla över honung, olivolja och balsamvinäger vid servering. Godast är de när de fortfarande är lite varma.

Vi hittade chévreost med honung funkade jättebra och lite enklare.



Natti, natti...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar