måndag 28 januari 2013

Grönsakslasagne med halloumi

Stel i ben och rumpa från gårdagens skivstångsträning men körde ett 40 minuters pass på crosstrainern här hemma ikväll, mjukar kanske upp det värsta...

Ikväll lagade jag ett recept inspirerat från ett Ica recept och med lite touch ala Cecilia blev det ett resultat som nog kan bli en ny favorit och vegetariskt är det också, plus i kanten! 
=D

 Rivna morötter med basilikavinäger smakade riktigt gott som tillbehör...

Recept
4 pers

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
salt och peppar
1 zucchini
1 pkt halloumiost
300 g bandspagetti, gärna lite extra bred
2 dl crème fraiche chili paprika
1 dl crème fraiche
1 dl riven ost (godast med västerbotten)
Sätt ugnen på 225ºC.
Skiva och stek halloumiosten tills den får en knaprig yta, ställ åt sidan.

Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Fräs all lök i oljan. 
 Rör ner tomater och socker och låt det koka ihop 5-10 minuter. 
Smaka av med salt och peppar.
Hyvla zucchinin i remsor med en osthyvel.
Lägg lite av tomatsåsen i en ugnssäker form. Varva bandspagetti med halloumi,
 tomatsås, crème fraiche och zucchini (spara lite zucchini till garnering). 
Strö på osten.
Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
 Ser så läckert ut med zucchinins gröna kanter i formen... och skattgömman
med halloumiosten som överaskar inne i är riktigt super!
Mmmmmm!!!!


 Egentligen ska det vara färska lasagneplattor till rätten men jag hittade en ny
 bandpasta i mathyllan som jag tyckte såg så god ut.
Tack för titten!
~~~~~~~~


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar