torsdag 31 januari 2013

Laxpaj med fetaost

Träning igår och träning idag!
Igår körde jag lite hemmaträning, b la några härliga magövningar 
på lutande träningsbänk som verkligen får magens alla muskler att jobba, känns idag!
Och idag blev det cirkelträning i bra tempo, tror jag kan vila imorgon...

Mat man kan förbereda och som sköter sig självt i ugnen är bra om man vill passa
på att träna lite tills maten är färdig - igår gjorde vi en god 
laxpaj med fetaost och sparris. Magnus ville absolut ha broccoli i 
också så vi petade ner lite sådana också. Man kan ju faktiskt ha i lite
vadsomhelst i en paj...


Recept

Pajdeg:
3 1/2 dl vetemjöl 
125 g smör 
2 msk vatten

Sätt ugnen på 200 grader. 
Dela smöret i mindre bitar. Tillsätt mjöl och vatten. 
Arbeta till en deg i en matberedare eller knåda. 
Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. 
Kavla ut eller tryck ut degen i pajformen.
Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.

Fyllning:
4 ägg 
2 dl mjölk
1/2 dl grädde 
100 g philadelphiaost 
½ tsk mejram 
salt & peppar
Vispa ihop ägg, mjölk och färskost. 
Tillsätt mejram och lite salt och peppar
250-300 g varmrökt lax
100 g kokt broccoli
1 gul lök
nästan en hel burk fetaost i bitar
½ tsk rosmarin

Skär löken i smala klyftor, stek i panna tills den 
mjuknar något och tillsätt rosmarin samtidigt. 
Träna laxen och tillsätt den i stekpannan tillsammans 
med den kokta broccolin.
Fördela allt i pajskalet och häll äggstanningen över, 
strö över osten men vänta med sparrisen och tomaten.
 Grädda i cirka 200 grader i 20 minuter först.
Garnering: 
150 g riven västerbottensost
kokt sparris
skivad tomat
När ca 20 minuter gått av gräddningstiden lägger du
 på skivad tomat och kokt sparris i fint mönster.
Grädda färdigt i ca 15-20 minuter till.

Skär upp en fräsch sallad till - 
sätt dig och njut av att du gjort en bra träningspass
och samtidigt en riktigt god paj! 
PS. Går bra att göra pajen utan träningen också... .DS
;-)

~~~~~~~~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar